Boeddha schilderij

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. Schilderij buddha - Artello
  € 74,99
  HANDGESCHILDERD OF FINE-ART PRINT OP MAAT
 2. Schilderij boedha - Artello
  € 79,99
  HANDGESCHILDERD OF FINE-ART PRINT OP MAAT
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

Boeddha schilderijen

Boeddha, de stichter van het boeddhisme en een icoon van spirituele verlichting, heeft door de eeuwen heen kunstenaars geïnspireerd tot het creëren van prachtige schilderijen die zijn essentie vastleggen. Deze schilderijen belichamen niet alleen de fysieke kenmerken van Boeddha, maar ook de diepe spirituele betekenis en universele boodschap van vrede, compassie en verlichting.

In schilderijen van Boeddha zien we vaak de serene uitstraling van zijn gezicht, met zijn zachte glimlach en gesloten ogen die rust en contemplatie uitstralen. De afbeeldingen kunnen variëren van realistische portretten tot meer abstracte interpretaties, maar ze delen allemaal een gevoel van kalme sereniteit en innerlijke vrede.

Boeddha wordt vaak afgebeeld in meditatiehouding, met zijn handen in mudra's die verschillende spirituele betekenissen dragen. Deze houding symboliseert zijn zoektocht naar innerlijke vrede en verlichting, en herinnert ons eraan dat ware vreugde en geluk van binnenuit komen.

Naast zijn fysieke verschijning, worden schilderijen van Boeddha vaak vergezeld van symbolen die zijn leer en filosofie vertegenwoordigen. Dit kunnen bijvoorbeeld lotusbloemen zijn, die staan voor zuiverheid en spirituele groei, of de dharma-wiel, die staat voor de cyclus van leven, dood en wedergeboorte.

Schilderijen van Boeddha dienen niet alleen als artistieke uitdrukking, maar ook als bron van inspiratie en contemplatie. Ze herinneren ons eraan om de rust en sereniteit van meditatie na te streven, en om compassie en vriendelijkheid te cultiveren jegens alle levende wezens. Ze nodigen ons uit om onze eigen innerlijke reis naar verlichting te omarmen en herinneren ons eraan dat vrede en geluk binnen handbereik liggen, als we maar bereid zijn om naar binnen te kijken.

Bij Artello heeft u de keuze uit verschillende hoofdcategorieën waaronder de schilderijen zijn verdeeld:

Waarom een schilderij van Boeddha

Een schilderij van Boeddha kan om verschillende redenen een aantrekkelijke keuze zijn voor liefhebbers van kunst, spiritualiteit en decoratieve kunstwerken:

 1. Spirituele inspiratie: Boeddha wordt vaak geassocieerd met spirituele verlichting, innerlijke rust en sereniteit. Een schilderij van Boeddha kan dienen als een bron van inspiratie en reflectie, en kan mensen herinneren aan het belang van mindfulness, mededogen en innerlijke vrede in hun dagelijks leven.

 2. Esthetische uitstraling: Naast de spirituele betekenis, hebben schilderijen van Boeddha vaak ook een esthetische aantrekkingskracht. Ze kunnen worden gekenmerkt door rustige kleuren, harmonieuze composities en serene uitdrukkingen die een gevoel van kalmte en evenwicht in een ruimte brengen.

 3. Decoratieve veelzijdigheid: Schilderijen van Boeddha zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en formaten, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieurs en decoratiestijlen. Of het nu gaat om een modern appartement, een traditioneel huis of een spirituele ruimte, een schilderij van Boeddha kan een vleugje rust en sereniteit toevoegen aan elke omgeving.

 4. Symboliek en betekenis: Boeddha vertegenwoordigt verlichting, compassie, mededogen en innerlijke vrede. Een schilderij van Boeddha kan mensen herinneren aan deze belangrijke waarden en kan dienen als een visueel symbool van hun spirituele reis en streven naar persoonlijke groei en welzijn.

 5. Culturele interesse: Naast hun spirituele betekenis, hebben schilderijen van Boeddha ook een culturele en historische waarde. Ze zijn een integraal onderdeel van de boeddhistische kunsttraditie en kunnen mensen helpen om meer te leren over de geschiedenis, filosofie en praktijken van het boeddhisme.

Al met al kan een schilderij van Boeddha dus verschillende aantrekkelijke aspecten hebben, variërend van spirituele inspiratie en esthetische uitstraling tot decoratieve veelzijdigheid en culturele interesse.

Boeddha schilderij kopen bij Artello

Bij Artello, een broeinest van creativiteit en toewijding, gaan we verder dan alleen het creëren van kunst. We zijn een gemeenschap van gepassioneerde kunstenaars die geloven in de kracht van kunst om emoties te ontlokken, verhalen te vertellen en verbindingen te smeden. Onze missie gaat verder dan alleen het maken van mooie schilderijen; we streven ernaar om een cultuur van kunstwaardering te bevorderen en een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen.

Bij Artello geloven we dat kunst niet alleen voor de elite is. Het zou toegankelijk moeten zijn voor iedereen die ervan geniet en erdoor wordt geïnspireerd. Daarom bieden we een breed scala aan kunstwerken, variërend van traditionele schilderijen tot moderne abstracties, zodat er voor elk interieur en elke smaak iets te vinden is.

Maar onze betrokkenheid gaat verder dan alleen het aanbieden van prachtige kunstwerken. We organiseren ook evenementen, workshops en tentoonstellingen om de gemeenschap te betrekken en kunstliefhebbers samen te brengen. Door samen te werken met lokale kunstenaars en goede doelen, streven we ernaar om kunst toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht achtergrond of budget.

Bij Artello geloven we dat kunst de kracht heeft om levens te veranderen, perspectieven te verbreden en de wereld mooier te maken. Daarom nodigen we je uit om deel uit te maken van onze missie. Of het nu gaat om het kopen van een kunstwerk voor je huis, het bijwonen van een van onze evenementen, of gewoon het delen van onze passie voor kunst met anderen, samen kunnen we de wereld een beetje kleurrijker maken. Ontdek de magie van kunst bij Artello en laat je inspireren.